Den store guide til tennisketsjere: Find den ketsjer, der passer til din spillestil


ketchersport

Hvis du er vant til at spille tennis, så ved du, at en ketsjer ikke bare er en ketsjer. Når du skal købe en ny ketsjer, er der nemlig flere ting, som du skal holde øje med: Du skal tage stilling til ketsjerens hovedstørrelse, ketsjerens længde, ketsjerens strengemønster og ketsjerens skaft. Ketsjerens dele har alle indflydelse på dit spil, men det kan være svært at vide, hvor man skal starte, når det kommer til ketsjere. Med denne guide hjælper vi dig med at finde den ketsjer, der passer til netop din spillestil, og hos sporthouz.dk kan du se et bredt udvalg af tennisudstyr og blive inspireret til dit næste køb. 

Ketsjerhovedet: Er du til power eller kontrol? 

Hvis du er ny i tennis-gamet bør du gå efter en ketsjer, der har et stort hoved. Det giver næsten sig selv: Jo større ketsjerens hoved er, jo nemmere har du ved at ramme bolden, når den kommer imod dig og skal sendes tilbage over nettet. 

Et stort ketsjerhoved giver dine slag ekstra power, og du kan derfor tilføre dit spil ekstra fart og kraft, hvis du spiller med en ketsjer, der har et stort hoved. Hvis du omvendt vil have mere kontrol i dit spil, skal du vælge en ketsjer med et mindre hoved. Vælger du en ketsjer med et mindre hoved, skal du omvendt bruge mere muskelkraft for at få fart og power i dine slag, og det kan være udfordrende for en begynder. Derfor er det ofte rutinerede spillere, der vælger en ketsjer med et lille hoved. 

Ketsjerens længde: Jo mere længde, jo mere power 

Ketsjerens længde har stor betydning for, hvor meget power du kan få i dine slag. Det er meget simpelt: Jo længere ketsjeren er, jo mere power rammer du bolden med. Skillelinjen ligger typisk på omkring 68 centimeter: Hvis ketsjeren er længere end 68 centimeter, får du lettere kraft i dine slag, og hvis den er kortere end 68 centimeter, får du lettere kontrol over bolden, når du spiller.  

Ketsjerens strengemønster: Hvilken føling foretrækker du i dit spil? 

Strengemønsteret – altså sammensætningen af ketsjerens længde- og tværstrenge – er afgørende for, hvordan det føles, når du rammer bolden. Når afstanden mellem strengene er stor, taler om et åbent strengemønster, og når afstanden mellem strengene er lille, taler man om et lukket mønster. Et åbent strengemønster giver dig mere power i slagene, mens et lukket mønster omvendt giver dig bedre kontrol over bolden. Et lukket strengemønster får desuden strengene til at holde i længere tid, før de skal skiftes. 

Ketsjerens skaft: En sikker hånd kræver et godt greb  

Ketsjerens skaft skal have den rigtige størrelse, så du kan holde ordentligt på ketsjeren. Hvis du køber en ketsjer med den rigtige grebstørrelse, får du automatisk bedre kontrol over dit spil, og derfor er dette parameter vigtigt: Der findes fem størrelser, som går fra Greb 0 til Greb 4. Hvis du vakler mellem to størrelser, skal du altid vælge den mindste. Du kan altid tilføje et ekstra greb, som giver større komfort og mere fleksibilitet. Og det er vigtigt.   

Kalender

august 2022
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031