Få mere overskud i hverdagen


proteinpulver

Er du træt af ikke at have noget energi til de mest almindelige hverdagsting? Og har du egentlig mest lyst til bare at ligge på sofaen hele dagen, selvom du har ting, du skal nå? Det er aldrig sjovt ikke at have noget energi eller overskud, så her er der samlet nogle få råd til, hvordan du kan skabe mere energi i din dagligdag. 

Få nok søvn 

Ja, du har helt sikkert hørt det alt for mange gange, men søvn er virkelig noget af det vigtigste, når det gælder energiniveau og overskud. Det anbefales til voksne at få imellem 7-9 timers søvn hver nat. Selvom det lyder af meget, er det virkelig vigtigt for din daglige velbefindende. Hvis du ikke har mulighed for at få sovet nok, kan det være en god løsning at indtage koffein piller, som giver dig den mængde energi, du ikke får igennem din søvn om natten. Pillerne kan også være en god løsning, hvis du lider af søvnløshed, eller hvis du blot har svært ved at komme igennem eftermiddagen.  

Koffein pillerne er også velegnede om morgenen, hvis du ikke bryder dig om kaffe, men gerne vil have den samme energifyldte effekt. Koffein piller kan altså være en god erstatning for søvn, hvis du et par dage ikke har fået nok. Pillerne kan også hjælpe på dit humør og generelle velbefindende. Hvis du i stedet vil arbejde på din søvn, kan det være en god ide at tjekke op på din søvnkvalitet, da det ofte ikke handler så meget om, hvor længe du sover, men hvor godt eller hvornår du sover. Dine bedste sovetimer sker nemlig mellem klokken 22 om aftenen til klokken 6 om morgenen, så hvis du går sent i seng og sover til op ad formiddagen, får du ikke lige så meget glæde af søvnen, som hvis du sov det samme antal timer om dagen.  

Energi skaber energi  

Føler du dig stadig sløv og uden energi, selvom du får dine 7-9 timers søvn om natten, kan det også skyldes, at du ikke rører din krop nok i hverdagen. Energi skaber nemlig energi, så hvis du har en tendens til at sidde stille hele dagen, bliver du automatisk mere og mere træt og sløv, som tiden går. Hvis du i stedet sørger for at gå en tur eller laver et par squats i løbet af din arbejdsdag, kan du få blodet rundt i kroppen, så du derved føler dig mindre træt. Hvis du har svært ved at skabe initiativ til for eksempel en cykeltur, kan en koffein pille gå ind og give dig startenergien, som du så kan føre ud i benene og ud på cyklen. Under cykelturen vil du sikkert opleve en stigning i din energi, og du vil helt sikkert være stolt af dig selv – hvilket også er med til at øge dit generelle energiniveau. Husk også at alt motion tæller, så hvis du i starten kun har overskud til en kort gåtur, er det meget bedre end ingen motion overhovedet.  

Kalender

august 2022
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031