Få styr på de nye momsregler i UK efter brexit


momssats UK

Er du ligesom mange andre mere end forvirret, når det kommer til, hvad brexit får af betydning for dig? Du er ikke alene. Der er i øjeblikket mange danskere, som har svært ved at finde hoved og hale i, hvilke reelle konsekvenser brexit kommer til at få for dem.  

Med brexit er der mange ting, som kommer til at blive helt anderledes. Dette gælder især de økonomiske forhold. Bl.a. kommer momssatsen i UK til at blive anderledes, hvilket du kan læse mere om på https://www.timevat.com/

Sæt dig ind i reglerne 

Momssatsen i UK kommer til at blive anderledes efter brexit som et resultat af den aftale, som er indgået mellem Storbritannien og EU. Som privatperson kan det være nyttigt at vide dette, fordi det kommer til at få konkret betydning for dig, hvis du fx køber noget fra UK over nettet, som skal sendes hjem til dig.  

Da Storbritannien var en del af EU gjaldt der de samme regler, som der gælder for alle EU-lande ift. bl.a. internethandel. Nu er UK trådt ud af EU, og derfor er de ikke omfattet af den samme lovgivning. Dette er du nødt til at have et vist kendskab til, hvis du ikke vil risikere at komme til at betale en masse penge, fx i forbindelse med momssatsen i UK.  

Sæt dig derfor ind i momssats UK. Dette vil spare dig for ubehagelige overraskelser af den ene eller anden art. 

Momssats UK 

De nye regler for momssats i UK er egentlig ikke så svære at forstå. Reglerne lyder således: Du må sende gaver til Storbritannien med en værdi på op til 39 pund. Hvis der her er tale om en handelsvare eller en genstand, som er omfattet af andre afgifter – ifølge reglerne – så vil der blive pålagt moms på varen.  

Momssatsen i Storbritannien er 20 %. Hvis du skal betale moms for en vare og/eller andre eventuelle afgifter, så skal du derudover også betale et gebyr på 8 pund for toldbetalingen. Disse penge betales til Royal mail. 

Dette er sådan set reglerne for momssats UK. Når du har forstået dette og er klar over dette, er der ikke nær så stor chance for, at du bliver ubehageligt overrasket.  

Lær mere på nettet 

Det er en god idé at læse alt, hvad du kan finde om de nye brexit-regler på nettet. Der er mange nyhedssider og sider, som skriver om økonomi og handel, som skriver om dette. Der er nemlig en rimelig stor sandsynlighed for, at brexit kommer til at påvirke dig. Dette er rart at vide i god tid forinden, idet du da kan være lidt på forkant med alting.  

Brexit kommer til at betyde meget for en hel masse mennesker. Hvordan det kommer til at ramme os individuelt er vidt forskelligt. Dette afhænger også af, hvilken profession du har, og om dette er noget, som kommer til at blive påvirket af brexit. Læs meget mere om brexit på nettet. 

Kalender

august 2022
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031