Find den rigtige forlovelsesring til din udkårne


I dag behøver man ikke leve i det klassiske forhold med villa, Volvo og vovhund, før alting er godt. Der er dog ikke noget så smukt og ægte som en forlovelse, hvor to mennesker ønsker at dele livet med hinanden. Forlovelsen er en tradition, der har rødder langt tilbage og som indebærer den nødvendige forlovelsesring

Her kan du læse mere om forlovelsesringens historie, traditioner og hvordan du vælger den helt rigtige til din udkårne. 

Hvad er en forlovelse? 

En forlovelse er en form for aftale, to mennesker indgår, før de to parter gifter sig. Tidligere var forlovelsen også en bekræftelse på, at to slægter nu skulle indgå som én. Det var også vigtigt at få tid til at gøre festen og brudeudstyret klar, som kvinden skulle have med sig. 

I dag er der ingen forkert måde at gøre det på, selvom de fleste nok vil forvente, at der snart skal være bryllupsfest, hvis de hører om en forlovelse. En forlovelse er i dag et bevis på, at to partnere holder umådeligt meget af hinanden. Derfor kan par blive forlovet efter kort tid og hurtigt blive gift eller leve i lange forlovelser over flere år. 

Sådan frier man 

Helt traditionelt går manden på knæ og frier til sin udkårne. Som udgangspunkt har den friende part en ring, som man kan bruge som bevis på, at man nu er ringforlovede. Manden finder den helt rigtige forlovelsesring og situation, siger et par pæne ord og går på knæ, mens han fremviser en eventuel ring. Det kræver derfor både et frieri og en forlovelsesring, hvis man vil være traditionelt ringforlovede. 

Kvinden har chancen hvert fjerde år på skuddag. Her foreskriver traditionen, at kvinden d. 29. februar må fri til sin store kærlighed. Men du behøver ikke holde dig tilbage, for hvis du oprigtigt ønsker at fri af kærlighed, så er køn og tidspunkt ligegyldigt. 

Hvordan skal en forlovelsesring se ud? 

Hvis man har set romantiske film nok, så bør en forlovelsesring have en sten – gerne en funklende diamant. Dette skyldes, at vielsesringen ofte traditionelt har været en helt glat eller meget enkel guldring med inskriptioner indvendigt. Derfor har forlovelsesringen været lidt ekstravagant og tydelig, så man har kunnet signalere sin nye status til offentligheden. 

Du kan både gå den helt klassiske vej og vælge en traditionel ring med sten, men i dag er der ingen regler. I stedet kan det være en fordel, at du har gjort dig lidt ekstra tanker om, hvilken ring din udkårne helt sikkert vil elske at bære på sin venstre ringfinger. 

Find en unik forlovelsesring 

Har du én særligt kær, fortjener denne særlige person også en unik forlovelsesring. Der er ingen grund til at vælge en helt klassisk ring, hvis din forhåbentligt kommende forlovede ikke er traditionel. 

Du kan i dag finde et utal af spændende ringe, der på hver deres måde er smukke og særlige. Elsker din udkårne en bestemt blomst, kan du vælge en ring med et blomstermotiv. Holder din udkårne af særlige metaller, sten eller farver, så tænk dem ind i den særlige ring. 

Kalender

august 2022
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031