Kornfri hundemad er godt til din hund – læs mere om hvorfor her


Fransk Bulldog

Det siges at hunden er menneskets bedste ven. Følelsen og Sandheden i dette motto kan mange hundeejere sikkert nikke genkendende til. Hvis det virkelig er rigtigt, er det vel også en selvfølge, at man ikke bør gå på kompromis med dens sundhed? På samme måde som os mennesker, kan hunde ikke tåle alle typer kost. Faktisk findes der typer af mad, som de får allergiske anfald over hvis de indtager. I junglen af tørfoder til kæledyr kan det være ganske svært at forstå og vælge de helt rigtige kostprodukter til ens hund – hvilket ikke er gjort nemmere af, at hundes maver er lige så sarte som menneskers, og derfor også har behov for at undgå at indtage bestemte typer af mad

 

I følgende artikel vil der blive givet forskellige gode grunde til hvorfor man bør vælge kornfri hundemad, når man går på indkøb af mad til ens hund. Kornfri hundemad er nemlig et glimrende alternativ til de sædvanlige produkter, hvor der indgår kornsorter i blandingen.

Et væld af gode grunde

Som sådan er det ikke kornet i hundefoder hunde reagerer på, men derimod forskellige lægemidler, der kan gemme sig i maden. Hvis man mangler inspiration til hvilken type foder ens hund skal have, kan man se mere hos https://www.hike.dk/ hvor der er beskrivelser af forskellige typer kostprodukter. En af de væsentligste årsager til at undgå produkter med korn i er, at korn kan give antrækninger til kløe, kradsen og generel utilpashed hos hunden, hvilket selvsagt ikke er rart.

En anden god grund til at vælge kornfrie produkter fremfor dem med korn i er, at din hunds blodsukker og deraf følgende temperament bliver mere stabilt, således vil man ikke opleve og føle irritation, vrede og ængstelse hos ens hund, og den er derfor væsentlig mere medgørlig at have tæt på sig.

En afledt konsekvens ved at vælge kornfri hundemad er, at din hunds vægt ikke vil fluktuere i samme grad, som det er tilfældet med det gængse hundefoder. Ganske enkelt vil din hund have en mere stabil vægt og derfor vil man som ejer ikke skulle bekymre sig så meget om hvorvidt ens hund er i færd med at blive enten over- eller undervægtig. Som de fleste mennesker kender vi denne problematik ganske godt. Det kan nemlig være ganske irriterende, hvis ens vægt ustandseligt går op for derefter at gå ned igen, uden at der bliver fundet  et naturligt lejde.

Glad hund = Glad ejer

På samme vis som vi kender det hos vores børn, ægtefæller eller venner, bliver vores humør i betragtelig grad påvirket af dem vi har allertættest på livet – ens kæledyr og specielt ens hund er efterhånden hos de fleste en del af denne inderkreds af tætte relationer. Når vores hund har det godt og trives, smitter det ganske enkelt af på dens ejer, der også vil være præget af positivitet og ubekymrethed. I den modsatte retning vil en irriteret og lettere overvægtig hund kunne give negative fornemmelser, der kan sætte tonen for resten af ens dag. Med kornfri hundemad vil man altså kunne komme mange af disse problematikker i forkøbet, og både hundens ejermand og hunden selv vil derfor kunne begå sig med hinanden på en mere gnidningsfri manér, hvor de bare hygger sig i hinandens selskab – som to alen af samme stykke.

Kalender

august 2022
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031