Lær mere om sangskjulerens unikke tradition herDet er en meget unik tradition at have sangskjulere til konfirmationer og bryllupper. Det er faktisk kun i Danmark, det er en ting, man gør.

En sangskjuler er festlig form for dekoration, som man bruger til særligt bryllupper og konfirmationer. Sangskjulerens formål er, som navnet også rimelig meget antyder, at den skal skjule sangen. Ikke fordi sangene er en hemmelighed, der skal gemmes. Det er mere en festlig måde at få sangene ind i festsalen, at de ligger i en sangskjuler og bliver delt ud til gæsterne fra en sangskjuler.

Hvordan skal en sangskjuler se ud?

En sangskjuler kan se ud på alle verdens måder. Hvordan sangskjuleren ser ud, afhænger af personen eller personerne, der bliver fejret og som festen er til ære for. Tit og ofte bliver sangskjuleren lavet af nogen, der kender fest midtpunkt eller midtpunkter godt, og derfor vil sangskjuleren udover at være flot og sjov og festlig at se på, også fortælle gæsterne noget, om hvad festens midtpunkt er for en person.

Hvis en ung pige holder en konfirmationsfest og hun bare er fuldstændig tosset med fodbold, vil det være nærliggende at lave sangskjuleren så den har noget med fodbold at gøre. Enten kan den være formet som en fodbold eller en fodboldbane eller måske endda et lille fodboldmål.

Eller hvis det brudepar, der er blevet gift mødte hinanden på toppen af Machu Pichu kunne man lave sangskjuleren så den ligner et bjerg. Det vil være en sød måde at få flettet et af parrets allervigtigste minder ind i festen på en sjov og fin måde.

Kun fantasien, og til en vis grad også de kreative evner af personen der skal lave den, sætter grænser.

sangskjuler fra partybutikken

Er sangskjulertraditionen kendt verden over?

Traditionen med at bruge sangskjulere er faktisk kun kendt i Danmark. Vi er det eneste land, der har fået det som tradition at ”skjule” sangene til festlige lejligheder i hjemmelavede dekorationer. Det ses oftest til konfirmationer, nonfirmationer og bryllupper.

Sangskjulere er sådan en fin måde at gå ”the extra mile” på som gæst. Én ting er at tage sig tiden til at lave noget underholdning til festen, en anden ting er at lave en præsentation af underholdningen, der er skræddersyet til festens midtpunkt. Det er den fineste gestus. Ikke nok med at man har brugt flere timer på at skrive en sød og sjov sang, der handler om festens midtpunkt, så har man også brugt yderligere timer på at udtænke den allerbedste måde at præsentere underholdningen på. Det er bare så flot.
At lave underholdningen der handler om festens midtpunkt er i sig selv en god idé. På den måde får alle gæsterne et farverigt og nuanceret billede af personen/personerne. Fordi man kan høre sjove anekdoter, personen har med alle mulige forskellige folk. Hvad har den allerbedste ven at sige om brudgommen? Hvad siger brudens kusine om hende? Hvilke vise ord har konfirmandens bedstemor at dele ud af? Det er en inkluderende måde at holde fest på.

Kalender

august 2022
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031