Sådan gør du køb og opsætning af gardiner let og lige til


gardinbus

Gardiner er en uundværlig del af indretningen, men mange overser tit gardinernes vigtighed. Gardiner kan nemlig meget mere end at skærme for nysgerrige naboers øjne og solens skarpe stråler. De kan fuldføre din indretning, hvis du vælger den rigtige slags. Ét er dog at drømme om nogle nye gardiner, noget andet er rent faktisk at få dem købt og sat op. Har du vinduer på standardmål er det ikke svært at finde nogle helt almindelige rullegardiner. Har du derimod nogle mere ukurante vinduer eller ønsker du en særlig slags gardiner, kræver det strakt et større stykke arbejde. Hvis du ikke er frisk på at gøre det selv, findes der en nem og enkel løsning! 

Med en gardinbus skal du ikke røre en finger 

En gardinbus er, som navnet antyder, en bus eller varebil, der kører med gardiner. Ønsker du at få nogle gardiner op derhjemme, kan du med fordel bestille en gardinbus. Så slipper du nemlig for selv at skulle transportere og opsætte gardinerne. Hvis du er interesseret i at bruge en sådan bus, kan du undersøge nogle forskellige gardinforhandlere, f.eks. https://gardinbus.nu/.  

Med en gardinbus får du mulighed for: 

  • At se forskellige bud på dine nye gardiner i eget hjem. Når du gør brug af en gardinbus vil forhandleren medbringe prøver på de gardiner de forhandler. Hos de fleste forhandlere er dette gratis og du forpligter dig ikke til at købe gardinerne. 
  • At gardinforhandlerne foretager opmåling af de vinduer, du vil købe gardiner til. Det kan være besværligt at lave opmålingerne selv, så når en professionel gør det, er du sikker på, at der er styr på det. 
  • At få dine nye gardiner syet til og leveret til dig, så snart de er klar. 
  • At få monteret dine gardiner, når du er hjemme og har tid til det. 

Sådan vælger du de rigtige gardiner 

Lige meget om du vælger at gøre brug af en gardinbus eller ej, kræver det omhu at vælge de helt rigtige gardiner. Hvilke gardiner der er de rigtige, afhænger af det udtryk, du ønsker at rummet skal have. Skal det være moderne eller gammeldags? Lyst eller mørkt? Let eller tungt? Det er dog ikke nok kun at tænke på rummets design. Du skal også være bevidst om, hvilken funktion, som dine nye gardiner skal have. Er gardinerne primært til afskærmning, kan det være, at du skal overveje nogle persienner eller lameller. Plisségardiner er også gode til afskærmning og fylder ovenikøbet ikke særlig meget. Er det mørklægning du har et ønske om, er der ingen tvivl om, at det er et mørklægningsgardin du skal have fat i. Almindelige stofgardiner er også utrolig anvendelige og kan bruges til lidt af hvert. Denne type gardiner bidrager med et stilet og hyggeligt look, som du kan personliggøre alt efter dine egne præferencer. Stofgardiner kan fås i mange farver og materialer, hvorfor de både kan bruges som svag afskærmning fra solen og som reelle mørklægningsgardiner. Ovenikøbet er de tilmed også lyddæmpende. 

Kalender

december 2021
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031