Centralstøvsugere er det nye


tilbehør til centralstøvsugere

…. Og det er altså ikke helt uden grund! De er nemlig utrolig smarte og handy at have med at gøre.

Hvis du ikke ved hvad en centralstøvsuger er, så er det en støvsuger, som er installeret inde i væggen. Så man skal altså kun sætte støvsugerslangen til en sugekontakt. Man bestemmer selv hvor mange sugekontakter, man vil have, og hvor de skal være placeret.

Selve støvsugerkroppen er ofte placeret ude af syne for æstetiske- og lydmæssige årsager. Det kan for eksempel være i en garage, i kælderen eller på loftet.

Dette skal du bruge

Først og fremmest skal du have installeret centralstøvsugeren. Det kan en professionel helt sikkert hjælpe med. Der skal besluttes hvor ’kroppen’ og sugekontakterne skal placeres. Med den rette hjælp er det dog ikke en besværlig affære.

Det næste, der skal kigges på, er tilbehør til centralstøvsugere. Her menes der for eksempel støvsuger poser, mundstykker og slanger.

Du kan ofte selv bestemme om du vil køre med poser eller nøjes med et aftræk. Fordelen ved at vælge aftræk fremfor poser er, at det ofte er mere allergivenligt og giver færre lydgenér. Hvis du vælger aftryk, slipper du desuden for ofte at skulle skifte støvsugerpose.

Når du skal vælge mundstykke, vil du helt sikkert ende med at købe flere forskellige slags. Det er en rigtig god idé at købe de helt normale mundstykker til støvsugning af gulv. Men du kan også købe nogle lavet specielt til for eksempel rengøring af møbler eller gardiner. Tjek derfor gerne hvilke steder du tænker, at din centralstøvsuger skal kunne bruges.

Når du skal vælge støvsugerslange, skal du primært tænke over dens længde. Det kan tit være rart at have en ekstra lang slange, så man ikke hele tiden skal skifte sugekontakt. Men mange nyder også at gøre brug af de mange sugekontakter og købe en kortere slange, da slangen så er lettere at gemme af vejen.

tilbehør til centralstøvsugere

Derfor skal du vælge en centralstøvsuger

Den helt store fordel ved at vælge en centralstøvsuger er selvfølgelig, at du ikke behøver bakse rundt med støvsugerkroppen, når du skal gøre rent. Dette er især rigtig rart, hvis du bor i et hus med flere etager.

Der er også det æstetiske aspekt. Med en centralstøvsuger skal du nemlig ikke tænke på at gemme en hel støvsuger væk. Du skal kun tænke på slangen og så eventuelt tilbehør – men det er altså en del lettere at gemme væk under for eksempel en seng. Så slipper du for at skulle kigge på en stor klodset støvsuger og konstant finde nye steder, den kan stå, når der kommer gæster.

Centralstøvsugere er også rigtig smarte, hvis du for eksempel har rygproblemer og ikke hele tiden vil skulle bøje dig frem for at tænde for støvsugeren.

En centralstøvsuger tænder desuden af sig selv, når den bliver sat i sugekontakten og slukker også automatisk. Dette betyder også, at du formentligt kommer til at spare lidt på strømmen, da den ikke vil være tændt uden grund.

Kalender

juni 2022
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930