Sådan træner du din core muskler derhjemme


mavetræning

Vil du gerne træne uafhængigt af et fitnesscenter? Du kan sagtens træne effektivt derhjemme. Hvis du ved, at du vil træne noget helt specifikt, er der ingen grund til at betale for et center, hvor du ikke har brug for alle faciliteterne. Det kan nemt klares derhjemme.

Hold dig i form derhjemme

Vil du træne dine core muskler? Den muskelgruppe involverer dine mavemuskler, din ryg og lænd samt musklerne ved dine hofter og din talje. Det vil sige alle musklerne foran, bagved og omkring maven. Den slags styrketræning i form af mavetræning og rygtræning er med til at du undgår rygsmerter, og det giver også en rigtig flot figur. Det er noget, man sagtens kan træne uden at tage i et fitnesscenter eller en personlig træner. Sundhed behøver ikke at være dyrt.

mavetræning

Øvelser med udstyr

Når du vil begynde med hjemmetræning, kan du vælge at træne med udstyr. Der findes flere forskellige ting, der alle er gode til mavetræning og rygtræning. Der er udstyr, der stort set intet fylder, så du nemt kan have det i et skab, og kun tage det frem, når du skal bruge det. Andet udstyr, såsom en træningsbænk, har brug for mere plads, og i så fald kan du vælge at dedikere et helt rum til din hjemmetræning. Du skal gøre det, der sikrer din dedikation og din motivation til din mavetræning.

Øvelser uden udstyr

Hvis du ikke har lyst til at købe udstyr til træningen, findes der også øvelser, som du kan bruge, som ikke kræver andet end viljestyrke. Klassiske øvelser som mavebøjninger og crunches er rigtig effektive for mavetræning og rygtræning. Derudover findes der mange andre gode øvelser, deriblandt øvelser, som træner både din core og andre muskler. Det kan være øvelser såsom planken, sideplanken og armbøjninger, men der findes også mange flere. Internettet er din bedste ven her; brug den som en kilde af inspiration og information, så du kan skabe din egen personlige træningsrutine.

Almindelige ting, der træner din core

Dog er der også flere ting i din hverdag, som træner din core. Det gør du for eksempel, når du griner. Det er utrolig effektiv mavetræning, og det er derfor, at man kan få ondt i maven, når man griner meget; det er mavemusklerne, som bliver anstrengt. Men andre hverdagsting som at tage trappen i stedet for elevatoren og at strække dig, når du vågner om morgenen, kan også have en effekt. Du kan også vælge at udskifte din kontorstol med en balancebold; det kræver også, at du bruger dine core muskler, og det er en rigtig god metode, hvis du ikke altid har tid til mavetræningen og rygtræningen.

Bliv aktiv og stærk

Vil du træne dine core muskler? Gør det derhjemme! Mavetræning og rygtræning er noget, som er super sundt at gøre ofte; især i en tid som vores, hvor man sidder meget ned. Gør dig selv en tjeneste, og lav din egen rutine, så du kan træne derhjemme. Din krop vil takke dig, og det samme vil dit sind.

Kalender

juni 2022
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930