Derfor skal du huske at træbeskytte dit træ


træbeskyttelse udendørs

Møbler og huse af træ er fantastiske. De er flotte, og det giver et naturligt udseende, som mange synes godt om. Dog er det ikke uden arbejde, at man kan bevare sine flotte trægenstande. Det er nemlig vigtigt, at man sørger for at træbeskytte. Men hvorfor er det egentlig det? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Den biologiske nedbrydning af træ

Det er helt naturligt, at der kommer en biologisk nedbrydning af træ. Det er dog irriterende, hvis det sker for noget, man gerne vil bevare. Derfor forsøger man at stoppe processen med træbeskyttelse. Det er dog meget forskelligt afhængigt af, hvilken træsort du har med at gøre, hvad det kræver af beskyttelse. Nogle er mere modstandsdygtige over for fugt, end andre er. Når træ nedbrydes, kan vand og fugt spille en stor rolle i processen. I Danmark er der meget nedbør, så hvis du har genstande af træ udenfor, så er der meget stor risiko for, at der opstår svamp i træet, hvis du ikke sørger for at træbeskytte.

Forsvar dig mod svampen

Svampen er noget af det, der kan nedbryde træ allerbedst. Svampenes sporer overføres med vinden, så du kan ikke stille dine træmøbler et bestemt sted og beskytte dem – hvis de altså er placeret udenfor. Men for at svampen kan begynde at nedbryde træet, er det dog et krav, at der er mindst 20% fugtindhold i træet. Det er dette, man bruger træbeskyttelse til at forhindre. Det er denne tilstand, man gerne vil sørge for, ens træ ikke kommer i.

lækkert træ

Dit træ er altid udsat

Det kan være, du tror, at der er en bestemt årstid, hvor træet er ekstra udvalg. Måske du tænker, at vinteren er meget hård mod træet – men der tager du faktisk fejl. De fleste svampe vokser en hel del langsommere, når det er køligt udenfor – derfor går svampene i dvale, når der kommer frysegrader. Svampen har de allerbedste vilkår for at vokse, når det er varmt, og det regner meget. De har det altså bedst, hvis der kommer en varm kommer med meget regn. Det er derfor, man skal sørge for at bruge træbeskyttelse, så man skaber et dårligt miljø for svampen, så den ikke har mulighed for at vokse og nedbryde træet.

Dine møbler holder bedre

Hvis du gerne vil bevare dine træmøbler i mange år endnu, så er det helt essentielt, at du sørger for at træbeskytte. Ellers kan du godt regne med, at der hurtigt kan opstå svamp i dine møbler, og så er deres levetid altså væsentlige forkortet. Det samme gælder, hvis du har et skur eller et hus i træ. Her er det uhyre vigtigt, at du træbeskytter, så skuret eller huset kan holde i mange år endnu. Træbeskyttelse er en fantastisk opfindelse, og det gør, at du kan få lov til at bevare dine møbler år efter år. Det er ikke særlig besværligt at træbeskytte, så det er bare med at komme i gang!

Kalender

juni 2022
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930