Tips til indretning af stue


stue

Er du tom for ideer til indretningen af din nye stue? Eller trænger din nuværende stue et friskt pust med nogle enkelte justeringer og forandringer? Hvis du kan nikke ’ja’ til en af ovenstående punkter, er denne inspirations-guide lige noget for dig. På denne side kan du finde nye og gamle ideer og do-it-yourself-projekter, som helt sikkert kan pifte husets hyggekrog og samlingssted op.

Stuen er et centralt samlingssted i hjemmet, og derfor er det vigtigt, at stuen indeholder et par specifikke funktioner, som binder hele huset sammen. Der skal både være plads til hygge, afslapning, leg og individuelle projekter og hobbyer.

traditionel stue

Indret efter funktionalitet og behov

Indretningen i stuen bærer i særdeleshed præg af komfort og funktionalitet. Derfor er det vigtigt, at møblerne passer den enkeltes behov. Skal stuen være et sted, hvor man kan stresse af efter en lang arbejdsdag, er det vigtigt at der er rolige og harmoniske omgivelser. Farvevalget skal helst være afdæmpet og roligt. Pastelfarver er derfor et oplagt valg, da der både er mulighed for at tilføje farve og liv til rummet, men uden at det bliver for fyldestgørende, så det forstyrrer den ro og balance, man ønsker i denne stue.

I modsætning til det harmoniske udtryk, er der andre som ønsker et personligt og kreativt og hjørne af hjemmet, hvor der er plads til enhver form for kreativ udfoldelse, og hvor hobbyer og interesser sættes i højsæde. I dette hjem er det oplagt at vælge kunstneriske løsninger, som er med til at bryde de ensformige rammer, som man let falder i, når man vælger den sikre indretning. Gamle loppefund kan lynhurtigt få et rum til at få et komplet anderledes udtryk, som samtidig tilegner rummet nostalgi og personlig værdi. Der skal være plads til at være modig og anderledes!

Er man børnefamilie, er der tit fart over feltet og rummene kommer hurtigt til at flyde med diverse legeredskaber. Derfor er det enormt vigtigt at have opbevaringsplads, så man hurtigt kan pakke væk efter gårsdagens strabadser. En idé kan være at få lavet en reol-væg, hvor man ganske enkelt flytter de tunge reoler væk fra gulvet og hæver dem fra jorden på de bare vægge. På den måde bliver familiens ting og sager en del af rummet, samtidig med at det tilegner rummet større funktionalitet og orden.

billig stue

Billigt er godt

Ønsker man tværtimod at tilegne stuen et nyt udtryk, uden at bruge en formue på adskillige nye møbler og ting, så kan det gamle træsofabord nemt slibes ned og olieres på ny, så det fremstår nyt og frisk. Lidt maling i en frisk farve pynter altid på gamle møbler, måske du har en gammel skænk, hjørneskab eller spisebord som kunne trænge til en klat maling i en moderne og frisk farve? Slutteligt er det vigtigt at pointere, at pyntegenstande og brugsting hurtigt kan tilegne hjemmet et nyt look, uden at det behøver at koste alverdens. I langt de fleste tilfælde, kan man være heldig at gøre sig nogle nye fund i genbrugsforretninger og loppemarkeder. Det er kun fantasien, der sætter grænser i din boligindretning.

Kalender

august 2022
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031