Havespil for voksne


havespil

Duften af nyslået græs, synet af årstidernes farverige blomster og lyden af glade mennesker, der spiller spil sammen – alt dette kan foregå i din have, da havespil er med til at samle både familie og venner. Sommetider glemmer man glæden, man oplevede som barn, da man spillede havespil til forskellige arrangementer. Om det var, da ens far stod i garagen og fandt det gamle kongespil frem, eller da man i skolen skulle lære at spille kroket, eller endda de svage minder fra da man besøgte bedsteforældrene, som næsten altid havde et spil petanque liggende ude i haveskuret, så har vi alle sammen en form for erindring fra barndommen, hvor havespil er involveret.

Disse minder behøver ikke nødvendigvis at gå tabt i hukommelsen, da man den dag i dag sagtens kan sætte diverse former for havespil frem og lette enhver stemning med en god gammeldags konkurrence blandt venner.

Der er et hav af muligheder, når det kommer til havespil. Man behøver ikke nødvendigvis at have en kæmpe have, for at kunne byde sine gæster ud til et spil på terrassen eller baghaven. Mange mener, at havespil kun er for børn, samt at de voksne blot er tilstede for at hjælpe eller kigge på. Dette er slet ikke en selvfølge, da der er mange former for spil, hvor folk i alle aldersgrupper kan deltage og få en smadder sjov eftermiddag ud af det.

De kendte klassikere

Men hvilke spil skal man vælge? Hér opstiller vi en række klassiske spil, som med garanti skaber glæde og minder hos de fleste mennesker.

Petanque er et boldspil, hvor man med de massive kugler, skal forsøge at komme så tæt på den mindre trækugle – også kaldet ”grisen” – som muligt. Spillet er i sin enkelthed nemt at gå til, da man ikke behøver meget andet end en lille sandbane eller blot en forholdsvis lige græsplæne. Petanque er desuden blevet en udbredt aktivitet på mange plejehjem og ældrecentre, da spillet blot kræver en god kastearm og højt humør.

petanque

Kongespillet er formentlig dét spil, de fleste erindrer, når man hører ordet ’havespil’. Spillet stammer helt tilbage fra vikingetiden, og kan nemt sammenlignes med de to stridende parter, som stod klar til kamp på slagmarken. Spillets regler går ud på, at man skiftevis skal forsøge at vælte modstanderens klodser – og til sidst forsøge at vælte kongen. Kongespillet er oplagt til både store og små forsamlinger, og kan nemt spilles af alle aldersgrupper.

Det mere atypiske havespil

Kender du kæmpe mikado? Du ved formentlig godt, hvad det almindelige mikadospil går ud på, men det er faktisk også muligt at finde det i et langt større format, som lynhurtigt skaber liv og leg i haven eller på terrassen. Mikadospillet har nemlig fået vokseværk, men reglerne er de samme. Man kan enten spille om, hvem der får flest mikadopinde fri, eller spille efter de mere avancerede regler, hvor det er mikadopindenes værdier, der afgør hvem der vinder. Mulighederne er mange, da det kun er fantasien, der sætter grænser.

mikado

Måske er det nu, du skal ud at investere i et nyt havespil?

Kalender

august 2022
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031