Vælg de rigtige fodlister til din bolig


fodlister

Noget af det, de færreste tænker over som det første, når de bygger nyt eller renoverer, er fodlister. En mindre, men ret væsentlig detalje, der sørger for, at overgangen mellem væg og gulv er pæn, og at resultatet ser færdigt ud. Fodlister fås i mange forskellige afskygninger, så sandsynligheden for at finde en, der passer til lige netop din bolig, er stor. Gå til det store fodliste udvalg på maler-maling.dk

Ældre eller moderne stil 

Alt efter hvad man bor i, og om man bygger et helt nyt og moderne hus eller renoverer et, der er af lidt ældre dato, kan det være forskelligt, hvilke fodlister, der passer bedst. Bor man i et moderne hus, kan man få firkantede lister, der giver rene linjer og et minimalistisk udtryk. 

I huse af lidt ældre dato vil det derimod give god mening, at listerne hjælper til at bevare charmen. Derfor kan det i disse tilfælde være en god idé med den slags, der kaldes almue fodlister, da de vil passe bedre ind i et hjem med en lidt ældre stil. 

Samtidig er vægge og gulve ofte en smule skæve i lidt ældre bygninger, så det kan være svært at få listerne til at sidde pænt. Dette findes der dog også råd for, da mange lister også fås i en fleksibel udgave, der kan tilpasse sig skæve gulve og vægge, så det stadig ser pænt ud. Hvis man derudover også har søjler, runde vægge eller buer i sit hjem, er denne slags fleksible lister også optimal. 

Fodlister med flere funktioner 

Fodlister kan have mange funktioner. De mest åbenlyse er nok, at de skaber en pæn overgang mellem gulv og væg, samt at de er med til at give hjemmet et færdigt udseende. Den tredje funktion hører også til i udseendekategorien. De fleste af disse lister har nemlig et hulrum bagpå, hvor man kan skjule tynde ledninger og kabler. Så er man fri for at have dem til at ligge og rode på gulvet. 

Vil man gerne gemme lidt større ledninger og kabler bag listerne, fås de også i udgaver, hvor der er lidt bedre plads bagved. Et sidste eksempel på en funktion listerne kan have er, at de også kan sørge for lys. Man kan nemlig også få lister, der er lavet til LED lys, så man kan have lidt lys nede ved gulvet, hvis man ønsker det. 

Derfor er fodlister vigtige 

Som nævnt skaber fodlister en pæn overgang mellem væg og gulv, men det er ikke kun for synets skyld, at man skal have disse lister i sit hjem. Der er nemlig også andre grunde til, at listerne er vigtige. Når man støvsuger, kommer man nemt til at ramme kanter og vægge, hvis man ikke er meget opmærksom. Har man ikke lister mellem gulv og væg, kan det sarte tapet hurtigt tage skade og blive grimt. 

Listerne mellem gulv og væg sørger altså for at beskytte tapetet ved støvsugning. Samtidig giver de en pæn overgang, der også er nem at rengøre, og så kan de bruges til at skjule kabler og ledninger bag. 

Kalender

august 2022
M Ti O To F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031