Køb det rette legetøj til en på 4 år


Så er tiden kommet hvor du igen er blevet inviteret til fødselsdag, og om du er veninde, bedstemor, tante, kusine eller noget helt andet, så kan det altid være en udfordring at finde den helt rette legetøj til et barn på 4 år.

De bløde pakker er ikke altid et hit, og vil du gerne give noget legetøj til en på 4 år i stedet, så får du her en guide til hvordan du finder det helt rette legetøj til den næste børnefødselsdag.

Stor interesse i læring

En 4 årig er som udgangspunkt ofte meget interesseret i læring og hvad der foregår i verden omkring ham eller hende. 4-års alderen handler meget om at lære at kommunikere og interagere med andre omkring en.

Derfor er legetøj der stimulerer læring og kommunikation en rigtig god ting. Det kan f.eks. være legetøj der giver respons når man trykker på bestemte knapper. En lille computer der kan give små matematikopgaver.

legeakademiet

Giv plads til fantasien

Børn på 4 år har en god fantasi og de skal have lov at bruge den, så husk når du vælger legetøj til en på 4 år, at vælge noget hvor der er plads til at bruge fantasien. Det kan f.eks. være små figurer fra barnets yndlings tv. serie, lego klodser man kan bygge med, eller legetøj der lader barnet udfolde sig kreativt som f.eks. modellervoks.

En aktiv krop

En typisk 4-årig har en aktiv krop, og elsker bevægelse. Det kan være alt lige fra fart og spænding til dans og musik med bevægelse.

Derfor er godt legetøj til en 4 årig også legetøj der opfordrer til aktivitet. Det kan f.eks. være bolde, et løbehjul, musik man kan danse til, en lille trampolin osv. Det er både piger og drenge i 4 års alderen der elsker at være aktive.

Den lille voksne

At være barn, og at lege, er faktisk blot en forberedelse til at blive voksen. Børn elsker derfor også at spejle sig i de voksne og gøre det samme som f.eks. mor og far. Legetøj til en på 4 år, der understøtter dette vil helt sikkert blive elsket.

Går mor og far i haven, så køb evt. en lille legetøjsplæneklipper til barnet, evt. med lyd, eller giv barnet sit eget lille køkken hvor det kan lave mad og te til sine gæster og alle dukkerne.

En individuel gave

Alle børn er selvfølgelig unikke, og de bedste gaver er selvfølgelig dem der er valgt helt specielt til barnet.

Legetøj til en på 4 kan også sagtens være individuelt, og valgt ud fra f.eks. barnets interesse eller køn.

Det er lige omkring 4 års alderen at barnet netop begynder at udvikle særlige interesser, så hvis man allerede nu kan se at barnet har en særlig kærlighed for dukker, så er der selvfølgelig ingen grund til at man køber en brandbil.

Nogle børn er også foran deres alder og vil hellere have legetøj der er mere tilsvarende en 5 eller 6 årig.

Kalender

juni 2022
M Ti O To F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930